Digitointi

Digitoimme arvokkaat muistosi

Pelasta kuvamuistosi ajan hampaalta muistitikulle!

Vanhojen tallenteiden toistolaitteet ovat jo monilla hajonneet eikä filmien ja nauhojen katselu enää onnistu. Osa vanhoista tallenteista on jo nyt heikentynyt - siksi ne on hyvä digitoida, jotta niillä olevat arvokkaat muistot saataisiin säilytettyä. Kun digitointi on tehty, on syytä huolehtia myös varmuuskopioinnista. Nykyiset tallennemuodot tulevat säilymään hyvin pitkään ja senkin jälkeen tarvittavat formaatinmuutokset uusiin formaatteihin on helppo tehdä tietokoneen ja ohjelmistojen avulla.

Kaikkein nopeiten tuhoutuvat videonauhat. Videosignaali on talletettu magneettisesti nauhalle ja kun tämä magneettisuus heikkenee, niin lopulta kuva ei enää näy. Vaikkei kuva enää näkyisikään normaalilla kotinauhurilla, niin se todennäköisesti näkyy ammattinauhurilla, jossa on muun muassa aikavirhekorjain, ja digitointi voidaan tehdä onnistuneesti.

Kaitafilmeissä tapahtuu vuosikymmenien kuluessa värimuutoksia, joita voidaan korjata luonnollisemmaksi digitointivaiheessa.

Digitointipalveluiden toimitusaika on noin kolme viikkoa.

  • Videokasetit: VHS, S-VHS, VHS-C, S-VHS-C, MiniDV, Digital 8, 8mm, 8mmHi, Betavideo, Betamax SP, Mini-DVD, U-matic ja MicroMV
  • Kaitafilmit 8mm, 16mm
  • C-kasetit
  • Diat 5x5
  • Valokuvat ja negatiivit

Digitoinneista teemme aina ensin kustannusarvion.

Tervetuloa!

Tule käymään liikkeessämme tai tilaa kuvat kätevästi netistä!Tilaa netistä!